Informatie bronnen

Over duurzaamheid, milieu, energie en het klimaat, wat, wie en waarom is veel informatie te vinden.
De informatie die er toe doet voor Heveadorp, proberen we hier in duidelijke hoofdstukken met links te verzamelen.

Iedere Heveaan kan informatie inbrengen.
Dit kan via het contactformulier. Graag aangeven in welk hoofdstuk de informatie thuishoort. Anoniem ingebrachte informatie wordt niet geplaatst. Je kan wel aangeven of je je naam erbij wil laten staan of liever niet. 

 


De meest belangrijke onderwerpen van 'de Gemeente en Duurzaamheid' zijn:
- de TransitieVisie Warmte (TVW 1.0 2021)
- en alles wat te maken heeft met het Wijkuitvoeringsplan voor Heveadorp (vanaf juni 2024)

 


Renkum is opgedeeld in 26 wijken. Een daarvan is Heveadorp. Naast Heveadorp Duurzaam zijn in de gemeente Renkum al enkele jaren nog 4 andere wijkenactieven duurzaamheid actief. De bedoeling is dat er steeds meer wijkinitiatieven bijkomen. Net als in Heveadorp start het maken van het wijkuitvoeringsplan (WUP) binnenkort of is zelfs al gestart.
We wisselen ervaringen uit en leren van elkaars aanpak. 

De andere initiatieven zijn:

Renkum verduurzaamt Samen is het digitale platform van de Gemeente Renkum waarop je inspiratie en informatie kan vinden.

 


In 2019 is het initiatief genomen te onderzoeken hoe in Heveadorp aan een duurzame toekomst gewerkt kon worden. De Klimaatdoelstellingen en de politiek waren heel duidelijk: er moet iets gebeuren! Nog veel was onzeker, maar we wisten wel dat we liever zelf beslissen hoe we dat aan zullen pakken. Door Hevea Initiatief is al veel informatie verzameld en uitgezocht. We hebben van dit project veel geleerd. Wat waardevol is nemen we mee om opnieuw te bekijken.
Deze informatie zetten we binnenkort ook op deze website.
 


In Heveadorp is Vivare de woningbouwvereniging waar huurders mee te maken hebben. Heveadorp kent 2 typen huurhuizen: de rietenkap woningen en de huizen die bij de 'doorstart' van Heveadorp in de jaren 80 gebouwd zijn. Hoe gaan we dat doen? Dat wordt een spannende uitdaging. 
Ook woningbouwverenigingen hebben doelstellingen en taken als het om het Klimaatbeleid gaat. 
Alle informatie die voor de huurders van Heveadorp belangrijk is, willen we graag hier verzamelen.